ARAP BACI TARİFİ - Sunumlarım

Column Left

12 Ocak 2015 Pazartesi

ARAP BACI TARİFİ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Arap Bacı Tarifi
3 yumurta
1 paket margarin ( oda sıcaklığında )
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
3 yada 4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için : 1,5 su bardağı şeker,  1,5 su bardağı su
Arap Bacı Yapılışı
Yumurta, şeker, margarin ve sıvıyağı kabımızda elimizle iyice karıştırıyoruz.
Kakaoyu ekleyip iyice yediriyoruz.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Cevizden biraz büyük parçalar koparıp, elimizde yuvarlayıp fırın tepsimize diziyoruz.
180 derecelik fırında üstleri çatlayana kadar pişiriyoruz.
Şerbetimizi yapmak için şekeri soğuk suda karıştırarak eritiyoruz.
Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetin içine atıp çıkarıyoruz. Kalan şerbetide üzerlerine gezdiriyoruz.
Şerbetini çekip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz .
Afiyet olsun
Genişel Mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments