Sponsorlu Bağlantılar
BÜLBÜL KONAĞI TATLISI
Sponsorlu Bağlantılar
1 Yumurta
yarım paket margarin
1,5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
1 kase ceviz.
yarım paket margarin
1,5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
1 kase ceviz.
ŞERBETİ İÇİN :
4 Su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 vanilya
4 su bardağı su
1 vanilya
1 Saatte Hazır Bülbül Konağı Tarifi'nin Yapılışı
Hamur kabına eritip soğuttuğumuz margarin,sıvı yağ,yoğurt,irmik,sirke,1 yumurtayı koyup karıştıralım.üzerine yavaş yavaş unu ekleyip hamuru elde edelim.Hamuru 2 eşit parçaya bölelim ve merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım.Açtığımız hamurdan çay bardağı yardımıyla kesip yuvarlaklar elde edelim ve yağlanmış tepsiye dizelim.Diğer hamuru da aynı şekilde açıp yine bardakla yuvarlaklar yapalım ama bu kez cola kapağı yardımıyla yuvarlakların tam ortasına bastırıp çember şekli çıkartalım.ve tepsiye dizdiğimiz yuvarlakların üzerine yumurta akını sürüp bu çemberleri yapıştıralım.Havuz şeklini alan bu tatlılarımızın ortasına ister cevizleri bütün olarak ister benim yaptığım gibi rondadan çekilmiş olarak koyalım..180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.. Şerbeti kaynatıp soğuttuktan sonra SICAK TATLILARIMIZIN ÜZERİNE SOĞUK ŞERBETİ DÖKELİM
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments