HAVUZLU BÖREK - Sunumlarım

Column Left

12 Ocak 2015 Pazartesi

HAVUZLU BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

HAVUZLU BÖREK
Malzemeler:
4 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
İçi İçin:
1 kase beyaz peynir
domates
biber
Üzeri İçin:yumurta sarısı, çörekotu
Hazırlanışı:Derin bir kasenin içerisinde sıvıyağ ve suyu karıştırın.
İlk yufkayı düz bir zemin üzerine serip sıvı karışımdan sürüp yufkayı ortadan ikiye katlayıp aynı şekilde her yerine yine sıvı karışımdan sürün ve yufkayı 3 eşit parçaya kesip kalın kısımlarından sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarmaya başlayıp 3-4 parmak geride sarma işlemini bırakın.
Kalan parçanın etrafına sarılmış rulo kısımları dolayarak havuz şekli verin.
Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın.
Hazırlanan börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip içlerine peynir doldurup dilimlenmiş domates ve biber yerleştirip kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.Pembe Tatlar'a Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments