Sponsorlu Bağlantılar
İÇLİ İRMİK TATLISI
Malzemeler:
125 tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1/2 su bardağı irmik
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1,5-2 su bardağı un
İçi İçin: iri çekişmiş ceviz veya fındık
Bulamak İçin: 1 su bardağı irmik
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:Şeker ve suyu tencereye koyup 5-10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
Hamur için derin bir kab içerisine bütün malzemeyi koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun ortasında yassılayıp ortasına ceviz veya fındık koyup yuvarlayarak şekil verip her tarafını irmiğe bulayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılıyan şerbeti dökün ve şerbeti çekip soğuyunca üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun
Pembe Tatlar'a Teşekkürler :)
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
125 tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1/2 su bardağı irmik
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1,5-2 su bardağı un
İçi İçin: iri çekişmiş ceviz veya fındık
Bulamak İçin: 1 su bardağı irmik
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:Şeker ve suyu tencereye koyup 5-10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
Hamur için derin bir kab içerisine bütün malzemeyi koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun ortasında yassılayıp ortasına ceviz veya fındık koyup yuvarlayarak şekil verip her tarafını irmiğe bulayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılıyan şerbeti dökün ve şerbeti çekip soğuyunca üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun
Pembe Tatlar'a Teşekkürler :)
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments