KAYISI REÇELİ - Sunumlarım

Column Left

13 Ocak 2015 Salı

KAYISI REÇELİ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

KAYISI REÇELİ

MALZEMELER
1 KİLO KAYISI
3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM LİMON SUYU

YAPILIŞI
KAYISILARI YIKAYIN VE ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARIN VE ORTADAN İKİYE BÖLDÜKTEN SONRA TENCEREYE KOTUN.
ÜZERİNE ŞEKERİ YAYIN.
TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP AKŞAMDAN SABAHA YADA SABAHTAN AKŞAMA KADAR BEKLETİN.

TENCEREYİ OCAĞA ALIP KISIK ATEŞTE KAPAĞI AÇIK OLARAK PİŞİRMEYE BAŞLAYIN.
ŞEKER TAMAMEN ERİYİP,SUYU KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ISIYI YÜKSELTİN VE ÜZERİNDEKİ KEFLERİ ALIN.


RECELİN SUYUNDAN BİR KAŞIK ALIN VE AKITIN,SON DAMLA DÜŞMEKTE ZORLANIYORSA , REÇELİMİZİN KIVAMI TAMAM DEMEKTİR. YARIM LİMON SUYUNU REÇELE EKLEYİP HAFİFÇE KARIŞTIRIN.
OCAĞIN ALTINI KAPATIP REÇELİ CAM KAVANOZA ALIN.
AFİYET OLSUN.
Serpil'in Mutfağı'na Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments