KETEN TOHUMLU POĞAÇA - Sunumlarım

Column Left

19 Ocak 2015 Pazartesi

KETEN TOHUMLU POĞAÇA

Sponsorlu Bağlantılar

KETEN TOHUMLU POĞAÇA

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı keten tohumu
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mahlep
1 paket toz maya
alabildiği kadar un
Üzeri İçin:yumurta sarısı, keten tohumu
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir milktar un konulup sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzeri örtülü şekilde 30dk dinlendirin.
Hazrlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp keten tohumu serpiştirip 20-25dk tepside bekletip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun
Pembe Tatlar'a Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments