Sponsorlu Bağlantılar
PEKMEZLİ TAHİNLİ ÇÖREK
MALZEMELER
4 SU BARDAĞI UN
1 PAKET YAŞ MAYA
2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
İÇİ İÇİN
1 ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
1 ÇAY BARDAĞI TAHİN
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
YAPILIŞI
SÜY ŞEKER VE MAYAYI İYİCE KARIŞTIRIN.SIVI YAĞI EKLEYİN,UNU VE TUZU DA EKLEYİP ELE YAPIŞMAYACAK YUMUŞAK BİR HAMUR YAPIN.
HAMURU 10-20 DAKİKA DİNLENDİRİN.
İÇ HARCI İÇİN PEKMEZİ HATİNİ VE ŞEKERİ BİR KASEDE İYİCE KARIŞTIRIN.
HAMURU 3 PARÇAYA AYIRIN, TEK TEK ACIP TAHİN PEKMEZLİ AÇTIĞINIZ HAMIRLARA YAYIN VE İKİ TARAFTAN RULO YAPARAK ORTADA BİRLEŞTİRİN.
SONRA 2 PARMAK KALINLIKTA KESİN VE TEPSİYE YERLEŞTİRİN,TEPSİDE 2 SAAT KADAR MAYALANMAYA BIRAKIN.
ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 180 DERECE FIRINA 5 DAKİKA KOYUN.5 DAKİKA SONRA ÇÖREKLERİN ÜZERİNE SIVI YAĞ SÜRÜP TEKRAR FIRINA ATIN VE ÜZERLERİ ALTIN SARISI OLANA KADAR PİŞİRİN....
AFİYET OLSUN
Serpil'in Mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments