Sponsorlu Bağlantılar
PRATİK KARAORMAN PASTASI
MALZEMELER
1 SADE PASTAPAN (2 YADA 3 KATLI)
1 KASE VİŞNE
1 PAKET KREM ŞANTİ
ÜZERİNE ÇIKOLATA KIRPINTILARI
1 BARDAK VİŞNE SUYU
1 PAKET KREM ŞANTİ
KREMASI İÇİN
2 SU BARDSAĞI SÜT
6 KAŞIK ŞEKER
1 YUMURTA
2 KAŞIK UN
2 KAŞIK NİŞASTA
VANİLYA
80 GR BİTTER ÇIKOLATA
1 KAŞIK TEREYAĞ
HAZIRLANIŞI
ÖNCE KEREMAYI HAZIRLAYIN.
SÜT,ŞEKER,UN,NİŞASTA,VANİLYA TENCEREDE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİLİR.
TENCEREYİ OCAKTAN ALIN .
ÇIKOLATA VE TEREYAĞI EKLEYİP MİKSERLE 5 DAKİKA KADAR ÇIRPIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.
DİĞER TARAFTA KREM ŞANTİYİ TARİFİNE GÖRE HAZIRLAYIP BUZDOLABINDA SOĞUTUN.
HAZIR PASTAPAN KEKİN İLK KATINI VİŞNE SUYU İLE ISLATIN .
SOĞUMUŞ KREMADAN BİR MİKTAR KEKE SÜRÜN,ÜZERİNE KREM ŞANTİ VE VİŞNELERİ DİZİN.
BEN 2 KATLI KEKDEN YAPTIM,3 KATLI YAPACAKSANIZ İŞLEMİ DİĞER KATLARADA UYGULAYIN.
SON AŞANA OLARAK PASTAYI KREM ŞANTİ İLE KAPLAYIN VE ÇIKOLATA KIRPINTILARI İLE SÜSLEYİN.
AFİYET OLSUN :))
SERPİL'İN MUTFAĞINA TEŞEKKÜRLER
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments