SADE POĞAÇA - Sunumlarım

Column Left

16 Ocak 2015 Cuma

SADE POĞAÇA

Sponsorlu Bağlantılar

SADE POĞAÇA
Malzemeler:
3 adet yumurta (ikisinin sarısı üzerine)
1 su ılık bardağı süt
1/2 su bardağı ılık su
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
alabildiği kadar un
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30dk bekletin.
 Hazırlanan hamurdan cevizden yumruta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın (gerekirse elinizi hafif yağlayın) ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpişitip tepside yaklaşık 1 saat bekletin.
 Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
 (dilerseniz içine peynir, patates vs. gibi malzemeler kullanabilirsiniz)
 Afiyet Olsun
Pembe Tatlar'a Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments