KURU PATLICAN DOLMASI - Sunumlarım

Column Left

2 Şubat 2015 Pazartesi

KURU PATLICAN DOLMASI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

KURU PATLICAN DOLMASI
MALZEMELER
20 krutulmuş patlıcan
3 soğan
1 su bardağı pirinç
2 diş sarımsak
3 yemek saşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sumak
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, pul biber, nane, kimyon, tuz


Patlıcanları 10 - 15 dk. kadar sıcak suda haşlayıp süzelim. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp biraz zeytinyağında soteledikten sonra ayıklanıp yıkanmış pirinci, baharatları ve salçayı ekleyelim. Üzerine yarım su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Hazırladığımız harcı patlıcanların yarısına gelecek şekilde içlerine dolduralım.
Patlıcanları tencereye dik olarak dizelim. ÜzerineSu ve zeytinyağını gezdirip ocağa koyun kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Tarif Küpü'ne Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments