RULO POGACA - Sunumlarım

Column Left

14 Mart 2015 Cumartesi

RULO POGACA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

DIŞI ÇITIR ÇITIR İÇİ YUMUSACIK RULO POGACA TARİFİ

2 su bardagi ilik sut
1 su bardagi siviyag
3 yemek kasigi seker
1 tatlli kasıgı tuz
2 adet yumurta (sarisi uzerıne surulucek)
yarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
Un
Ic harcı ıcın
1 kase rendelenmıs kasar peynırı
Arasına surmek ıcın
75 gram oda sicakliginda erıtılmıs tereyag yada margarın
Üzerine
Hamura katılacak yumurtanın sarısı
corek otu

İlik sutün ıcerısıne maya ve sekerı erıtıyoruz. Sivi yagini yumurtanin beyazini  tuzunu atip çirpiyoruz
Azar azar un ekleyıp ele yapismayan bır hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu yarim saat dınlendırıyoruz
Hamurumuzdan elma buyuklugunde yumaklar dokuyoruz.Yumagi dokerken altisar tane sayarak esıt yumaklayin.
Her yumagi tatli tabagi kadar açip uzerıne bıraz tereyag surup dıger actiginiz  yumagi uzerıne kapatip tekrar yag suruyorüz. Toplam 6 kat yapip en ust yumaga yag surmuyoruz.
Butun yumaklara ayni ıslemı yapip yagladigimiz yumaklari 15-20 dakıka uzerını  bezle ortup dınlendırıyoruz
Dınlenen yumakları oklava ıle acıp resımdekı gıbı pızza bicagiyla kesıp yufkanın dısa bakan taraflarina peynır koyup rulo seklınde yuvarlayarak kapatiyoruz. Firin tepsısıne yagli kagit serıp poğaçalari dızıyoruz Yumurtasini surup corek otu serpıp 185'C pisiriyoruz.
Fazla yapip buzluga da koyabılırsınız Afıyet Olsun.Yaseminle Mutfak Keyfi'ne Teşekkür ederiz :)








Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments