Sponsorlu Bağlantılar
Kabartma Tozlu Patatesli Poğaça |
Malzemeler
1,5 su bardak yogurt
1 su bardak aycicek yag
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
2 cay kasik tuz
aldigi kadar un
1 tatli kasik kadar sirke
ic malzemesi icin
4 tane orta boy patates
200 gram böreklik peynir
1 ,5 cay kasik pul biber
maydanaoz
3 yemek kasik kadar aycicek yag
hazirlanisi
Ilk önce 4 tane patatesinizi haslayip kabugunu soyup ezin bir catal yardimi ile.
icersine peynir maydanoz,pul biber ve yag koyup karistirin.
Unu nuzu elekle eleyin ilk önce un haric diyer malzemeyi güzelce karistirin Unu yavas yavas hem icersine ilave edin hamur yugurma kabina bir tarafdanda yugurun hamurunuzu.
Yumusak bir hamur elde edin.
15 dakika kadr hamurunuz dinlensin.
hamurunuzu 2 parcaya bölüp .Tezgahin üzerinde acin merdaneyle ve bardakla kesin.
1 er yemek kasik patatesli ic harcinizdan koyup hamuru kapatin bir catal yardimi ile kenarilarini bastirarak kapatin.
üzerine yumurta sürün susam ve cörek otunu serpistirip 175 derecede pisirin afiyetler olsun.Tatlilar Gülcandan'a Teşekkürler
Kabartma Tozlu Patatesli Poğaça |
Kabartma Tozlu Patatesli Poğaça |
Kabartma Tozlu Patatesli Poğaça |
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments