Sponsorlu Bağlantılar
Mercimekli Poğaça
hamuru icin malzeme
2 su bardak ilik süt
1 tane yas maya
tuz
aldigi kadar un
hamura sürmek icin 150 gram tere yag
ic malzemesi icin
2 su bardak haşlanmış mercimek
1 adet kuru sogan
maydanoz 1 tutam
tuz
kara biber
4-5 kaşık haşhaş ezmesi
yarim su bardak Sıvı yağ
üzerine
yumurta ve susam
hazirlanisi
Yemeklik dograyin soğanı üzerine haşlayıp suyunu süzdüğünüz yeşil mercimekleri ince kiydiginiz maydanozu ilave edin, tuzunu, karabiberini koyun bir iki karıştırın
Hashasin icersine yarim bardak yag katip iyicene bir karistirin.
Hamurunuzu yugurun yumusak bir hamur olmali .
Hamur 10 dakika kadar üzeri kapali mayalansin 2 tane beze cikartip acin hamuruzu
Hamurunuzu tere yagi eritip sürün hamurunuzun üzerine uzunlamasina karlain hamuru tekrar mayalanmaya birakin
Yaklasik 15 dakika tere yagli üzeri kapali mayalansin.
Hamurunuzdan mandalina böyüklügünde kesip acin elinizle ve hashas sürün 1 yemek kasik mercimekli karisimdan koyup tüm uclarini ortada bulusturun hamurunuzu .
Üzerine yumurta sürüp susam döküp önceden isitilmis firinda pisirin..Tatlilar Gülcandan'a Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments