Sponsorlu Bağlantılar
Pırasalı Pide
Malzemeler
1 kilo un
ılık süt
1 tane yas maya
1 tatli kasik tuz
1 tatli kasik toz seker
2 tane yumurta beyazi
yarim cay bardak aycicek yag
ic harci icin
2 -3 tane pirasa
2 -3 tane haslanmis patates
1 tatli kasik pul biber
tuz
200 gram beyaz böreklik peynir
yarim cay bardak aycicek yag
hazirlanisi
Yumurtanin sarisini ayirin üzerine sürmek icin .
Ununuzun ortasina yumurta beyazinizi,tuz ,seker ve ay cicek yagi yavas ca dökün .
Mayayi burada eritin .Yavas,yavas ilik sütünüzü katarak yugurun yumusak bir hamur olsun.
Hamurunuzu üzerine bir kapatin mayalanmaya birakin 15-20 dakika mayalansin.
Bu arada ic harcini hazirlayin patatesi haslayip soyup ezin.
Pirasayi ayiklayip yikayip dograyin incecik
Peyniri ezin icersine derin bir kabin icersine katin tüm ic harcinizi .
Tüm malzemeye derin bir kanin icersinde karistirin.
tezgahin üzerine un serpistirin daha kolay yapismada acilmasi icin .
Hamurunuzdan yumaklar kopartip merdaneyle acin hamurunuzu .
ic harcinizdan orta kismina koyup kasikla esit sekilde düzeltin .
Yandan tutup ortada kenarlerini bulusturun hamurun.
Üzerine 2 tane yumurta sarisina 1 yemek kasik süt katip cirpin ve hamurunuza sürün .
Ben susam kullandim yumurtanin üzerine .
Önceden isitilmis firinda 175 derecede üzerleri kizaran deyince pisirin .Afiyetler olsun.Tatlilar Gülcandan'a Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments