Sponsorlu Bağlantılar
Çikolatalı Saray Helvası Yapımı
Sadece 4 malzemeyle yapılan bu saray helvası o kadar nefis ki yemelere doyamayacaksınız!:)
3 su bardağı un
3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
7 yemek kaşığı pudra şekeri
1.5 paket yani 120 gram çikolata( Ben 80 gramlık tablet çikolatalardan kullandım)
Unumuzu geniş bir tavaya alalım ve yaklaşık 6-7 dakika orta ateşte un kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.(Bu aşamada sürekli karıştırın ki un yanmasın)
Kavrulan unumuza tereyağımızı ilave edelim iyice karıştıralım. Tavayı ocaktan alalım.
Sonra pudra şekerimizi de ekleyip tekrar tahta kaşıkla unu ezerek iyice karıştıralım.(Karışımımız tıpkı deniz kumu gibi olacak)
Küçük boy borcama karışımımızı dökelim ve tahta kaşıkla iyice bastıralım.
Eğer çikolatalı yapmayacaksanız bu aşamada helvamızı dikkatli bir şekilde dilimleyelim.Ben bir an çikolata süreceğimi unutup bu aşamada dilimlemişim ama siz çikolatalı yapacaksanız şimdi dilimlemenize gerek yok.
Ve çikolatamızı benmari usulü eritelim.(Benmari usulünü altta anlattım)
Eriyen çikolatamızı bir fırça yardımıyla helvamızın üzerine sürelim.Bu aşamada sürerken alttaki helvayı dağıtmamaya dikkat edin.
Çİkolataları sürünce bıçakla helvamızı dilimlere ayıralım.
Ve helvamızı buzdolabına kaldırıp en az 1 saat soğuyup çikolataların donmasını bekleyelim.Buzdolabında bekleyen helvamız katılaşıp kalıp haline gelecek.
Helvamızı yemeden ve servis yapmadan 1 saat önce dolaptan çıkarınki helvamız oda ısısına gelsin.
NOT:
Ben özellikle küçük küçük dilimledim ki tek lokmalık olsun.Çünkü bu helva çatalla değil elle ısırılarak yenen ağızda dağılan bir helva.
Siz isterseniz baklava dilimi şeklinde de dilimleyebilirsiniz.
Çikolata sosu dökmeden sade olarakta yapabilirsiniz.
Bu ölçü 12 kişi için idealdir.
Benim tatlımdan 12 kişiye üçer dilim çıktı.
Benmari Usulü:
Küçük çukur bir tavaya 2 parmak kadar su dolduralım.
Tavanın üzerinde duracak büyüklükte bir cam kaseyede çikolatalarımızı parçalayalım ve bu kaseyi tavanın üzerine alıp, tavayı ocağa kısık ateşe koyalım.
Şimdi çikolatalarımız alttan suyun sıcaklığıyla eriyeceklerdir.
Dikkat:Çikolatalara su damlamamasına dikkat edin yoksa çikolatanız topaklanır.Tarifini bizimle paylaşan Milaka'ya Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments