Sponsorlu Bağlantılar
Galeta Unlu Poğaça
MALZEMELER
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için; 3 patates, tuz, pulbiber, karabiber
Üzeri için; Galeta unu ve yumurtanın sarısı
HAZIRLANIŞI:
İçi için patatesleri haşlayıp baharatlarla karıştırın bir kenara alın.
Hamur için sırasıyla margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı,
kabartma tozu, un ve tuzu kaba koyun ve yoğurun.Hamurdan
yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıpiçine patatesli
harçtan koyup kapatıp tekrar yuvarlayın. Büyün hamuru bu
şekilde hazırlayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa
bulayıp fırına koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında
30 dk kadar pişirin.
NOT:arzuya göre kıyamalı iç,kaşar,peynirli vd iç zevke göre
ekleyebilirsiniz..Semra'nın Mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments