Sponsorlu Bağlantılar
ŞEKERPARE
MALZEMELER
2 yumurta
1 kahve fincanı tepeleme orta boy irmik
4 yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 kase kavrulmuş fındık
Alabildiğince un
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
HAZIRLANIŞI
Yumurta, pudra şekeri, irmik, vanilya oda sıcaklığında yumşamış tereyağ margarin, sıvı yağ, tuz ölçüdeki gibi derin kabda elimizle karıştıralım. Ununu, kabartma tozunu ilave edelim. Kulak memesinden biraz yumşak olsun. Üstüne bez örtelim ve yarım saat buzdolabında bekletelim. Hamur beklerken şerbetimizi ocağa koyalım. 4 su bardağı toz şekere 5 su bardağı su ilave edelim. Kaynayan şerbete yarım limonu sıkalım. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra tencerenin kenarlarına kaşıkla dokunun yapışkanlık varsa şerbet olmuştur. Soğumaya bırakalım ve bekleyen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp elimizin içinde açalım. İçine 1 tatlı kaşığı kavrulmuş fındık koyalım ve bohça gibi kapatalım. Uçlarını sivrilik şekli verip tepsiye dizelim. Yumurta sarısı sürelim. Üzerlerini çatalla şerit geçelim. 180 derecede fırında kızarana kadar pişirelim. Pişen şekerparelere yavaş yavaş soğuyan şerbeti gezdirelim. Süsleyip servise hazırlayalım.AFİYET OLSUN
Not : Kabuklu fındığı kırıp fırında biraz yanmayacak şekilde kavuruyorum. Genelde şekerparenin içine fındık katılmaz ama kavrulmuş fındıkla deneyince çok farklı lezzet olduğunu fark edeceksiniz ve mutlaka orta boy irmik kullanılmalıdır.Semra'nın Mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments