Sponsorlu Bağlantılar
Garnitürlü Patates Salatası
Malzemeler ;
5-6 tane patates
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Garnitürü İçin ;
2 tane havuç
1 kutu mısır
1 tane kırmızı biber
5-6 tane kornişon turşu
Yoğurt Sosu İçin ;
3 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
Mayonez
Yapılışı ;
İlk olarak patatesleri haşlayın ve süzün. 1.resimdeki gibi
derin bir kaba alıp tuz, karabiber ve sıvı yağ ekleyip çatal
veya ezme aparatı ile ezin. (Blendırdan kesinlikle geçirmeyin.)
2.resimdeki gibi yoğurt sos için gerekli olan malzemeleri bir kaseye
alıp içine biraz tuz atıp iyice karıştırın. Garnitürü için havucu
küp küp kesip haşlayın. Kırmızı biber ve turşuyu da minik küpler
halinde doğrayıp mısır ilavesi ile hepsini bir derin bir kabın
içinde yine az tuz atıp harmanlayın. Daha sonra garnitürün içine
yoğurdu ekleyip karıştırın. 3.resimdeki gibi kelepçeli kalıba
hazırlamış olduğunuz patatesin yarısını düzgün bir şekilde kaşığın
tersi ile yayın. 4.resimdeki gibi yoğurtlu garnitürü yayın. Son
olarak kalan patatesi de yayıp kaşığın tersi ile düzleyin. Üzerini
kapatıp buzdolabında 3-4 saat yada 1 gece bekletin. Daha sonra
kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini dilediğiniz
şekilde süsleyip dilimleyerek servis yapın…
Tarifi için Beyhan'ın Mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments