Sponsorlu Bağlantılar
Meyveli İrmik Tatlısı
Malzemeler ;
1 kilo süt
12 yemek kaşığı irmik
11 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tane muz
1 kaşe çilek
Üzeri İçin ;
1 paket çikolata
Antep fıstığı
Yapılışı ;
Süt şeker ve irmiği tencereye koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
(ARA ARA KARIŞTIRIN Kİ KABUK BAĞLAMASIN)
Çilek ve muzu küpler halinde doğrayıp soğumuş olan muhallebinin içine koyup
karıştırın. Yuvarlak bir kabın içini streç film ile kaplayıp muhallebiyi dökün.
Kaşık yardımı ile düzleyip kenardaki fazla streç film ile üzerini kapatın.
3-4 saat, iyice donana kadar buzdolabında bekletin. Tatlıyı servis tabağına
ters çevirip üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata döküp antep fıstığı ile
süsleyin…
Tarifi için Beyhan'ın Mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments