Elmalı kafes çörek - Sunumlarım

Column Left

19 Aralık 2018 Çarşamba

Elmalı kafes çörek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Elmalı kafes çörek 
450- 500 gr un 
150 ml süt 
200 gr tereyağı 
3 yemek kaşığı toz şeker 
2 çay kaşığı kuru maya 
Bir fiske tuz 
İçi için 
6-7 adet elma 
1 su bardağı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tarçın 
Yarım su bardağı kırık fındık 
Elmaların kabuğunu soyup irice rendeleyin şeker ilave edip kısık ateşte pişiriniz soğuyunca tarçın ilave edip karıştırın 







Hamurun hazırlanması 
Derin bir kaba mayayı koyunuz üzerine ılık süt dökerek eritiniz eriyen mayaya un şeker yumuşak tereyağı bir fiske tuz ilave ederek bir hamur yapınız üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın dinlenen hamurdan 8 eşit beze oluşturun ( şekilendirmeyi remi sola kaydırarak görebilirsiniz) hazırladığımız çörekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak diziniz 175 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip,
Tarif > https://www.instagram.com/sevdeyemek/

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments