Sponsorlu Bağlantılar
Biriktirdiğim Yoğurt kaymaklarindan nefisss bir tereyağ yaptımHazırlanışı Öncelikle buzluğa su koyup soğumaya bırakıyoruz.Yapim aşamasında bize lazım olacakEvde kendimiz mayaladığımız yoğurtların yüzünde ki kaymakları kaşık yardımıyla alıp buzdolabınin buzluk kısmında biriktiriyoruz.Daha sonra derin bir kaba boşaltıyoruz üzerine yarim litre kadar çeşmeden akan sudan ilâve edip mikserle 6-7dk çırpıyoruz yavas yavaş topaklanmaya başladığını göreceksiniz. Daha sonra buzluktaki sudan uzerine yarim litre kadar boşaltıp tekrar çırpıyoruz.2-3 dk içinde yağın tamamen topladığını göreceksiniz.
Bu asamada tahta kaşık kullanarak geniş bir leğenin içine alıp ayranından ayrılması için soğuk suyla guzelcek yıkıyoruz bu cok önemli bi ayrıntı yoksa yag aci olurSonra elimiz le suyunu sıkıp dolaba kaldırıyoruz. Denemenizi tavsiye ederim.
Ayranida tencereye koyup kaynatıyoruz kendiliğinden çökelek olduğunu göreceksiniz.
Soğuduktan sonra temiz bir tülbentten süzdürüp suyunu sıkıp tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Not:Ben yoğurdu mayalamadan önce sütün soguma aşamasında sütü iki ayri kaba bölüyorum.5-6 dk da bir uzerine biriken kaymagi alip yoğurdu mayalamayacağım kabin üzerine koyuyorum bu sebeple üzerindeki kaymak daha fazla oluyo sütün içinde kalmiyo yogurtta yaglı olmamıs oluyo
Evde kendimiz mayaladığımız yoğurtların yüzünde ki kaymakları kaşık yardımıyla alıp buzdolabınin buzluk kısmında biriktiriyoruz.Daha sonra derin bir kaba boşaltıyoruz üzerine yarim litre kadar çeşmeden akan sudan ilâve edip mikserle 6-7dk çırpıyoruz yavas yavaş topaklanmaya başladığını göreceksiniz. Daha sonra buzluktaki sudan uzerine yarim litre kadar boşaltıp tekrar çırpıyoruz.2-3 dk içinde yağın tamamen topladığını göreceksiniz.
Bu asamada tahta kaşık kullanarak geniş bir leğenin içine alıp ayranından ayrılması için soğuk suyla guzelcek yıkıyoruz bu cok önemli bi ayrıntı yoksa yag aci olur
Sonra elimiz le suyunu sıkıp dolaba kaldırıyoruz. Denemenizi tavsiye ederim.
Ayranida tencereye koyup kaynatıyoruz kendiliğinden çökelek olduğunu göreceksiniz.
Soğuduktan sonra temiz bir tülbentten süzdürüp suyunu sıkıp tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Not:Ben yoğurdu mayalamadan önce sütün soguma aşamasında sütü iki ayri kaba bölüyorum.5-6 dk da bir uzerine biriken kaymagi alip yoğurdu mayalamayacağım kabin üzerine koyuyorum bu sebeple üzerindeki kaymak daha fazla oluyo sütün içinde kalmiyo yogurtta yaglı olmamıs oluyo
Ayranida tencereye koyup kaynatıyoruz kendiliğinden çökelek olduğunu göreceksiniz.
Soğuduktan sonra temiz bir tülbentten süzdürüp suyunu sıkıp tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Not:Ben yoğurdu mayalamadan önce sütün soguma aşamasında sütü iki ayri kaba bölüyorum.5-6 dk da bir uzerine biriken kaymagi alip yoğurdu mayalamayacağım kabin üzerine koyuyorum bu sebeple üzerindeki kaymak daha fazla oluyo sütün içinde kalmiyo yogurtta yaglı olmamıs oluyo
instagram.com/hilalin_mutfagi_
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments