Burma Baklava - Sunumlarım

Column Left

28 Mayıs 2019 Salı

Burma Baklava

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Burma Baklava
Bir paket baklavalık yufka
300 gr ceviz
125 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
 Üç su bardağı şeker
Dört su bardağı su
Üç dört damla limon suyu
Tencerimize şekeri ve suyu koyup orta ateşte kaynatıyoruz kaynamaya çıktıktan sonra üç dört damla limon suyu sıkıyoruz 15 20 dakika arası kaynatıyoruz şerbetimizi altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz









Margarinimizi eritip sıvıyağıda ilave ediyoruz
Yufkamızı tezgaha serip margarinimizi sürüyoruz üzerine bir yufka daha koyup Cevizimizi serpip oklavamıza sarıyoruz iki taraftanda büzüştürüyoruz oklavamızı çıkartıp borcamımıza diziyoruz borcam dolana kadar aynı işlemleri yapıyoruz artan margarinimizi tatlımızın üzerine döküyoruz




önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kizartıyoruz tatlımızı ılımaya bırakıyoruz soğuk olan şerbetimizi ılk olan tatlımıza döküyoruz üzerini fıstıkla süsleyip afiyetle yiyoruz..Tarifi için instagram.nejla_bicil e Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments