Sponsorlu Bağlantılar
GÜL REÇELİ NASIL YAPILIR?
Gül reçeli yapmak isteyen hanımlar için gül reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, malzemelerini ve gül reçeli yapmanın püf noktalarını derledik...
MALZEMELER
200 gram gül yaprağı (Yaklaşık 20 adet)
2su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
İlk olarak gül yapraklarının arasından sert, kurumuş ve kötü olanları ayıkladıktan sonra yıkayın. Yıkanan gül yapraklarını süzüp kuruttuktan sonra bir tencereye alın ve üzerine şeker ekleyin. Bir gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin. Bunları yaptıktan sonra tencereyi ocağa alın ve 2 su bardağı su ekleyin ve kaynatmaya başlayın, şekerler eriyinceye kadar kaynatma işlemine devam edin.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. Karışımın kıvamı koyulaşınca içine limon suyunu ekleyin. Bir sürede böyle pişirdikten sonra gül yaprakları şeffaflaşınca ocağı kapatın. Reçel sıcakken kavanozlara doldurun ve ağzını iyice kapatarak muhafaza edin. Afiyet olsun...
PÜF NOKTASI
Reçel kavanozlarını güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin ve reçelde yoğun aromatik tatları seviyorsanız pişirme esnasında tarçın da ilave edebilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Gül reçeli yapmak isteyen hanımlar için gül reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, malzemelerini ve gül reçeli yapmanın püf noktalarını derledik...
MALZEMELER
200 gram gül yaprağı (Yaklaşık 20 adet)
2su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
İlk olarak gül yapraklarının arasından sert, kurumuş ve kötü olanları ayıkladıktan sonra yıkayın. Yıkanan gül yapraklarını süzüp kuruttuktan sonra bir tencereye alın ve üzerine şeker ekleyin. Bir gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin. Bunları yaptıktan sonra tencereyi ocağa alın ve 2 su bardağı su ekleyin ve kaynatmaya başlayın, şekerler eriyinceye kadar kaynatma işlemine devam edin.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. Karışımın kıvamı koyulaşınca içine limon suyunu ekleyin. Bir sürede böyle pişirdikten sonra gül yaprakları şeffaflaşınca ocağı kapatın. Reçel sıcakken kavanozlara doldurun ve ağzını iyice kapatarak muhafaza edin. Afiyet olsun...
PÜF NOKTASI
Reçel kavanozlarını güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin ve reçelde yoğun aromatik tatları seviyorsanız pişirme esnasında tarçın da ilave edebilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments