PATATESLİ KÖFTELİ PATLICAN SARMASI - Sunumlarım

Column Left

14 Mayıs 2019 Salı

PATATESLİ KÖFTELİ PATLICAN SARMASI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
PATATESLİ KÖFTELİ PATLICAN SARMASI
Malzemeler
1 kg. Uzun patlıcan
1orta boy soğan
3 adet orta boy domates
2 büyük patates
4-5 diş sarımsak
Köftesi için
300 gr. kıyma
1 iri soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon
Sosu için
1 yemek kaşığı karışık salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1, 5 su bardağı su





Köfteli patlıcan sarması nasıl yapılır?
Patlıcanları alacalı soyup yarım cm. kalınlığında uzunlamasına dilimleyin.
Üzerlerine tuz serpip en az bir saat kadar bekleyin.
Daha sonra patlıcanları yıkayın ve bir havluyla suyunu alın.
Üzerini bir fırça yardımıyla yağlayıp tost makınasının en yüksek ayarında kızartın.
Diğer tarafta soğanı çok küçük doğrayın veya robottan geçirin.
Maydanozu da doğrayın ve köfteye ilave edin.
Galeta unu ve baharatları atıp köfteyi yoğurun.
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kızartılmış patlıcan dilimlerinin içine koyup sarın.
Fırın tepsisinin içine üç adet küp küp doğranmış domatesi dedim Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları serpiştirin yarım santim kalınlığında dilimlenmiş patatesleri yerleştirin son olarak köfteli patlıcan sarmalarını Patates dilimlerinin üzerine dizin. Aralara sarımsakları, ince dilimlenmiş domatesleri ve doğranmış biberleri sıkıştırın su salça ve zeytinyagını karıştırarak sos hazırlayın. Patlıcanların üzerine bu sosu gezdirin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün en az bir saat pişirin daha sonra yemeğin üzerini açık 15 dakika kadar hafif kızarmasını sağlayın pilav eşliğinde servis edin afiyet Şifa olsun
Tarif sahibi : https://www.instagram.com/cahide_sultan
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments