Eminiz Onu Daha Önce Böyle Denemediniz: Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi - Sunumlarım

Column Left

10 Haziran 2019 Pazartesi

Eminiz Onu Daha Önce Böyle Denemediniz: Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Telvesiyle ikram edilen dünyadaki tek kahve olma özelliği taşıyan Türk kahvesi bize göre bir cezveden çıkan en güzel, en lezzetli şey. Ama şimdi size Türk kahvesini pişirmek için cezveye aslında hiç ihtiyacınız olmadığını söylesek?
Bundan birkaç yıl önce çeşitli kafelerin menülerine eklenmesiyle bir anda popüler olan portakal kabuğunda pişirilen Türk kahvesinden bahsediyoruz. Evet, yanlış duymadınız. Bildiğimiz Türk kahvesi, içi oyulmuş portakalın içinde pişiriliyor ve enfes aromasıyla bağımlılık yaratıyor.
Evinizde kolayca yapabileceğiniz ve konuklarınızı da şaşırtacağınız portakal kabuğunda Türk kahvesini gelin yakından tanıyalım.









Portakal içinde Türk kahvesi nedir?
Son yılların trendi portakal kabuğunda pişen Türk kahvesi, yapımı bildiğimiz Türk kahvesine göre biraz daha zahmetli olan ama farklı aromalar sevenlerin hemen hayranı olduğu bir içecek. İçi oyulmuş portakalın cezve yerine geçtiği, portakal kabuğunun ateş üzerine içinde su ve kahve ile birlikte konulduğu bu Türk kahvesi portakalla birlikte piştiği için hazırlanışı biraz daha uzun sürüyor.







Ancak portakalın Türk kahvesine geçen aroması ona öyle bir lezzet veriyor ki her türlü uğraşa değiyor.
Portakal kabuğunda Türk kahvesi (Portakallı Türk kahvesi) tarifi, nasıl yapılır?
Yapılışı bildiğimiz Türk kahvesinden pek farklı olmayan bu tarifte portakalın ateşte yanmaması için sürekli kısık ateşte ve kontrollü pişirilmesi gerektiğini unutmamalısınız.



Biz tek kişilik tarifi veriyoruz, siz kişi sayısına göre malzemeleri artırabilirsiniz.
Portakal kabuğunda Türk kahvesi için malzemeler:
1 adet portakal
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 fincan su
İsteğe göre şeker
Portakal kabuğunda Türk kahvesi nasıl yapılır?
Portakalın üzerinden daire şeklinde bir kesik açın ve portakalın içini iyice temizleyin.
İçine cezveye koyar gibi kahve, su ve isteğe göre şekeri ekleyin.
Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin.
Kahvenin üzeri köpük köpük olunca ocaktan alın ve fincana koyarak servis edin.
Afiyet olsun!

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments