Ev Yapımı Kemik Suyu Tarifi (Et Bulyon) Tam bir Şifa kaynağı - Sunumlarım

Column Left

7 Ağustos 2019 Çarşamba

Ev Yapımı Kemik Suyu Tarifi (Et Bulyon) Tam bir Şifa kaynağı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kemik Suyu Tarifi. Kemik suyu, adeta bir şifa deposu! Hepimiz büyüklerimizden kemik suyunun faydaları hakkında bazı cümleler duymuşuzdur. Haylazlıkla kolunu, bacağını kıran çocuklara kemikleri çabuk kaynasın diye kemik suyu içeren besinler vermek, hastalıklara karşı şifalı özelliği nedeniyle çeşitli baharatlarla karıştırarak yemeklere eklemek…
Kemik suyuna özellikle çocuk ve bebeklerin kemik gelişimi ve bağışıklık sistemine bilinen özellikleri nedeniyle son günlerde anneler tarafından büyük bir rağbet var. Marketlerde ve bazı kasaplarda hazır kemik ve et suları satılıyor. Ancak her şeyin olduğu gibi kemik suyunun da ev yapımı çok daha lezzetli, sağlıklı ve hiç bir koruyucu katkı maddesi içermiyor. Siz de çocuklarınız, bebekleriniz ve hatta kendi sağlığınız için evinizde kemik suyu yapmak ve buzdolabınızda küçük tabletler halinde saklamak ister misiniz? Öyleyse sizi kemik suyu tarifi almak üzere içeriğimize alalım.












Ev Yapımı Kemik Suyu Tarifi
Kemik suyu en iyi ilikli eklem kemiklerinden çıkar. Kasabınızdan eklem yerlerinden çıkarılmış, bol ilikli kemikler isteyin. Parçalanmış olması tencereye sığması için önemlidir. Ayrıca kemiğin eklem yerlerinden çıkarılması, buradaki kemiklerin içinde bulunan kolajen ile kemik suyunun jel halini alması için gereklidir.
Kasabınızın parçaladığı ve temizlediği kemikleri kanının çıkması için yaklaşık 1-2 saat soğuk suda bekletin. Kan ile karışan suyu gördükçe temizleyin ve suya kan karışmayana kadar bu işi tekrarlayın. Beklettiğiniz kemikleri bir tencereye alın, üzerini biraz geçecek miktarda soğuk su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kemikler piştikçe üzerine “kef” adı verilen, siyah bir köpük çıkacaktır. Bu köpüğü kaşık yardımı ile yüzeyden alın.
Kemiklerinizi yaklaşık 3-4 saat kaynatın ki, hem kolajeni iyice kemikten ayrılsın hem de içerisinde bulunan ilik iyice eriyerek suya karışsın. Çünkü kemik suyunu özel yapan ilik ve kolajenin bir arada bulunmasıdır. Bu kaynama işleminden sonra suya defne yaprağı, karabiber, sarımsak ve isteğinize bağlı olarak arpacık soğanı atın. 1 saat kadar daha kaynattıktan sonra artık süzme işlemine geçebilirsiniz.









Süzme İşlemi
Kaynattığınız kemikleri sudan alın. Tülbent serdiğiniz bir süzgeç içerisine kemik suyunu yavaş yavaş dökün. Küçük kemik parçaları, baharat ve sebze tortuları bu işlem ile kemik suyundan ayrılacaktır. Kemik suyunu bir kap içerisinde soğumaya bırakın ve ardından plastik buz poşetlerine, buz kalıplarına ya da küçük kaplara koyarak dondurun. Kemik suları donduktan sonra aldığı jel yapıyı göreceksiniz.
Bebeklerinize, çocuklarınıza yaptığınız çorbalara ve çeşitli yemeklere birer parça ev yapımı kemik suyundan atıp verdiği lezzet ve sağlığı görebilirsiniz.






İlikli Kemik Suyu – sifa Kaynağı Tarifi İçin Malzemeler Bol ilikli dana kemik (eklem yeri ile birlikte) 1 yemek kaşığı sirke İsteğe bağlı eklemeler yapabilirsiniz. Biberiye Defne yağrağ Tane karabiber Kereviz sapı Hazırlanışı; 1.Önceden yarım saat suda beklettiğimiz ilikli kemikleri tencereye alarak üzerlerini 2-3 parmak geçecek şekilde su ekleyelim. 2.Dana veya koyun kemiği kullanabilirsiniz. 3.Bol ilikli olması için eklem yerlerini tercih etmenizi tavsiye ederim. 4.1 yemek kaşığı kadar elma sirkesi ekleyerek ocağı açalım. 5.Kemik suyunun kaynamasına yakın ocağı en kısık ayara getirerek yavaş yavaş pişmesini sağlayalım. 6.Eğer pişme aşamasında üzerinde siyah köpükler olursa kaşık yardımı ile toplayarak temizleyelim. 7.Kemik suyunun yapısını bozulmaması için fokur fokur kaynatmamanız oldukça önemli. 8.Bu şekilde yaklaşık 8 saat kemikleri pişirelim. 9.Ocaktan aldığımız kemik suyundan kemik parçalarını çıkararak suyu süzelim. 10.Soğuduktan sonra dilerseniz tabletler halinde dondurmak için buz torbalarına dökerek dondurucuya kaldırabilirsiniz. 11.Dilerseniz 1 gece buzdolabında beklettiğimiz kemik suyunun üzerinde oluşan yağ tabakasını aldıktan sonra Sızdırmaz çift kilitli poşetlerde daha büyük miktarlarda dondurabilirsiniz. 12.Sızdırma olmadığı için çift kilitli poşetler oldukça pratik oluyor. 13.Şifa kaynağı kemik suyumuzu çorbalarda,pilavlarda,yemeklerde kullanmak üzere buzdolabında 4 gün dondurucuda 3 ay saklayabiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments