__TAM ÖLÇÜLÜ MEŞHUR AŞURE TARIFIM__ Oldukca dinamik ve akici bir video ile Aşure tarifimi sizlere sunmaktan mutluyum. Tam ölcülü olarak verdigim bu tarifim 5 yil önce Instagram hesabimda binlerce denendi hatta tv programlarinda begeniyle yapildi. Tüm püfnoktalarini ve malzeme listesini birazdan burayada yaziyorum. iyiseyirler Dilerim💐 Önemli Bilgiler: ✔Asurelik bugday,Nohut,Kurufasülye ve cig badem bir gün önceden islanip ertesi gün suyu süzülüp yikanmali. ✔Nohut ve Kurufasülye haslanip tekrar suyu süzülmeli. ✔Aşurelik bugday haslandiktan sonra suyu asla dökülmeden kullanilicak önemli ayrinti cünki bugdayin suyunda bağlayici özellik ve lezzet var. Aşurelik bugdayi düdüklü tencedrede 25 dakika haşladim. ✔Çigbadem kabuklari daha kolay soyulmasi için islandi (şayet islamayi unutursaniz bir taşim kaynatin cabucak soyulur) ✔Sari üzümler yarim saat islanip yikanmali. ✔Asla toz Tarçin kullanmayin Aşurenizin rengi kararir.
Buyrun Malzemeler ⤵️ Kullandigim ölçü:250 ml su bardağı ve 125 ml çay bardağı 🔹️1 su bardağı Aşurelik buğday 🔹️1 çay bardağı Nohut 🔹️1 cay bardağı Kurufasülye 🔹️1 su bardağı çig tuzsuz badem 🔹️1 su bardağı Sarı üzüm 🔹️12/13 tane Hurma 🔹️1 cay bardağı Kurukayisi 🔹️1 Portakal kabugu rendesi 🔹️1 portakal suyu 🔹️2 su bardağı Şeker 🔹️1 tane çubuk tarçin 🔹️2 litre Su Bağlamak için :(isteğe bağlidir) 🔹️1 yemek kaşığı Nişasta 🔹️yarim cay bardağı Su Pişme Süresi: 🔹️25 dakika kaynatilip sonra Şeker ilave edilir tekrar 5 dakika kaynatilip çubuk tarcin cikarilir,Son olarak nisasta eklenir ve tekrar 5 dakika kaynatilip ocaktan alinir. Aşureniz Servise Hazirdir. Kolay gelsin⚘
Tarif sahibi @masmavi3mutfakta <3
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Buyrun Malzemeler ⤵️ Kullandigim ölçü:250 ml su bardağı ve 125 ml çay bardağı 🔹️1 su bardağı Aşurelik buğday 🔹️1 çay bardağı Nohut 🔹️1 cay bardağı Kurufasülye 🔹️1 su bardağı çig tuzsuz badem 🔹️1 su bardağı Sarı üzüm 🔹️12/13 tane Hurma 🔹️1 cay bardağı Kurukayisi 🔹️1 Portakal kabugu rendesi 🔹️1 portakal suyu 🔹️2 su bardağı Şeker 🔹️1 tane çubuk tarçin 🔹️2 litre Su Bağlamak için :(isteğe bağlidir) 🔹️1 yemek kaşığı Nişasta 🔹️yarim cay bardağı Su Pişme Süresi: 🔹️25 dakika kaynatilip sonra Şeker ilave edilir tekrar 5 dakika kaynatilip çubuk tarcin cikarilir,Son olarak nisasta eklenir ve tekrar 5 dakika kaynatilip ocaktan alinir. Aşureniz Servise Hazirdir. Kolay gelsin⚘
Tarif sahibi @masmavi3mutfakta <3
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments