Sponsorlu Bağlantılar
Son dönemlerin en moda kahvecisi starbucks kahvelerinin yanında kurabiyeleri ile de gönüllerimizi fethetmiş durumda peki sizlerde misafirlerinize starbuck kurabiyesi yapmak ister misiniz?
Starbucks Kurabiye Tarifi
Lezzetli olmasının yanında bir kez yapıldıktan sonra 3 ay kadar buzlukta saklanabilir olması da bu kurabiyeyi pratikleştiren ve özel kılan tarafıdır.
Yaşadığımız bu dönem hızlı tüketim çağı siz değerli okurlarıma dünyayı böyle yaşamamanız gerektiğini tavsiye etsem de geleneklerimizde olan misafir ağırlamak konusunda en güzelini ve yenisini yapmanızın güzel olabileceğini söylemek isterim.
Bu kurabiye de onlardan biri hem farklı bir lezzet ile misafirlerinizin gönlünü çalmış olacaksınız hem de kendinizi mutlu hissettirecek bir tarif yapmış olacaksınız.
Yalnız dikkat etmeniz gereken bir durum var hanımlar bu çatlak kurabiye elti çatlatabilir. 🙂
Starbucks kurabiyesi nasıl yapılır
Starbucks Kurabiyesi İçin Kullanılacak Malzemeler
150 gr oda sıcaklığında yumuşamış hamur işi margarin veya tereyağı (ben ikisini yarı yarıya karıştırıp kullandım)
2 yumurta sarısı,
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık (orjinalinde yok ama ben koyuyorum harika oluyor),
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (elle kırarak küçültüp ilave edebilirsiniz),
1 çay bardağı damla çikolata,
2 silme tatlı kaşığı tarçın,
1 paket vanilya,
Yarım paket kabartma tozu,
Çay kaşığının ucuyla karbonat,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı su ,
2,5 – 3 su bardağı un (unu kontrollü olarak ilave etmekte fayda var)
Starbuck Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
İlk önce yumurta, tereyağ ve pudra şekerini mikser ile krema kıvamına gelince kadar çırpınız.
Vanilya, karbonat, kabartma tozu ve su ilave edildikten sonra,
En son un yavaş yavaş eklenip elle yoğrulur.
Hafif ele yapışan bir kıvamda hamur elde edilip,
Hazırlanan hamur içine tarçın, damla çikolata, fındık ve ceviz ilave edilip güzelce yoğrulur.
Tezgaha serdiğiniz streç film içerisine hamuru dökerek rulo haline getirdikten sonra kenarlarını iyice kapatmalısınız.
Hazırlanan rulo buzluğa kaldırılır ve donana kadar yaklaşık yarım saat – kırk beş dakika kadar bekletilir.
Dolaptan çıkardığınız hamurunuzu dilimlere ayırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Bu süre yaklaşık 15 dakika kadardır.
Eğer kurabiyelerinizi hemen tüketmeyecekseniz bu hamur buzlukta 3 ay kadar saklanabilir.
Hepinize afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Starbucks Kurabiye Tarifi
Lezzetli olmasının yanında bir kez yapıldıktan sonra 3 ay kadar buzlukta saklanabilir olması da bu kurabiyeyi pratikleştiren ve özel kılan tarafıdır.
Yaşadığımız bu dönem hızlı tüketim çağı siz değerli okurlarıma dünyayı böyle yaşamamanız gerektiğini tavsiye etsem de geleneklerimizde olan misafir ağırlamak konusunda en güzelini ve yenisini yapmanızın güzel olabileceğini söylemek isterim.
Bu kurabiye de onlardan biri hem farklı bir lezzet ile misafirlerinizin gönlünü çalmış olacaksınız hem de kendinizi mutlu hissettirecek bir tarif yapmış olacaksınız.
Yalnız dikkat etmeniz gereken bir durum var hanımlar bu çatlak kurabiye elti çatlatabilir. 🙂
Starbucks kurabiyesi nasıl yapılır
Starbucks Kurabiyesi İçin Kullanılacak Malzemeler
150 gr oda sıcaklığında yumuşamış hamur işi margarin veya tereyağı (ben ikisini yarı yarıya karıştırıp kullandım)
2 yumurta sarısı,
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık (orjinalinde yok ama ben koyuyorum harika oluyor),
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (elle kırarak küçültüp ilave edebilirsiniz),
1 çay bardağı damla çikolata,
2 silme tatlı kaşığı tarçın,
1 paket vanilya,
Yarım paket kabartma tozu,
Çay kaşığının ucuyla karbonat,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı su ,
2,5 – 3 su bardağı un (unu kontrollü olarak ilave etmekte fayda var)
Starbuck Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
İlk önce yumurta, tereyağ ve pudra şekerini mikser ile krema kıvamına gelince kadar çırpınız.
Vanilya, karbonat, kabartma tozu ve su ilave edildikten sonra,
En son un yavaş yavaş eklenip elle yoğrulur.
Hafif ele yapışan bir kıvamda hamur elde edilip,
Hazırlanan hamur içine tarçın, damla çikolata, fındık ve ceviz ilave edilip güzelce yoğrulur.
Tezgaha serdiğiniz streç film içerisine hamuru dökerek rulo haline getirdikten sonra kenarlarını iyice kapatmalısınız.
Hazırlanan rulo buzluğa kaldırılır ve donana kadar yaklaşık yarım saat – kırk beş dakika kadar bekletilir.
Dolaptan çıkardığınız hamurunuzu dilimlere ayırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Bu süre yaklaşık 15 dakika kadardır.
Eğer kurabiyelerinizi hemen tüketmeyecekseniz bu hamur buzlukta 3 ay kadar saklanabilir.
Hepinize afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments