Yumuşacık Leziz Kesik (Şerit) Poğaça Tarifi - Sunumlarım

Column Left

10 Kasım 2019 Pazar

Yumuşacık Leziz Kesik (Şerit) Poğaça Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Yumuşacık Leziz Kesik (Şerit) Poğaça Tarifi
Bugün sizler için oldukça pratik ve lezzetli olan kesik poğaça diğer adıyla şerit poğaça tarifini paylaşıyor. Bu poğaçayı dilerseniz şerit dilerseniz normal olarak yapabilirsiniz. Bu poğaça her çeşit iç malzemeyle yapılacak kadar pratik ve uygundur.

Nasıl isterseniz öyle yapın. Yumuşacık pamuk gibi ve bir o kadar lezzetli olacaklardır. İster kahvaltıda, ister misafirlerinize, ister fazla yapıp derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Şimdi gelin kesik poğaça tarifini yapmaya başlayalım.











Malzemeler
2 su bardağı (500 ml kadar) ılık süt
1 su bardağı (250 ml) sıvı yağ
2 adet yumurta ( beyazı hamurun içine sarısı üstüne sürülecek )
3 çorba kaşığı kadar toz şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 küçük paket instant maya yada yaş maya
Alabildiğince 5-6 su bardağı kadar un (Biz 6 su bardağı un kullandık)
İç Harcı İçin
Beyaz peynir (Dilerseniz kıyma, ıspanak veya patates kullanabilirsiniz)
İsteğinize göre maydanoz, dereotu






Nasıl Yapılır?
Kesik poğaçanın hamuru için öncelikle süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı, toz şeker, tuz ve yaş mayayı spatula yardımı ile güzelce karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar ölçüyü ayarlayın.
Hamuru tezgahın üzerinde 10-15 dakika kadar yoğurun ve yoğurma kabına alın. Hamuru koyduğunuz kabın üzerine önce streç film ile sarın. Sonra üzerini sıcak tutacak kalın bir bez ile örtün. Kabarana dek yaklaşık 1,5-2 saate kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezeleri biraz açın ve uç kısmına peynir ekleyin. Bir bıçak yardımı ile 1 santim aralıklı çizikler yaparak kesin, rulo şeklini alacaktır. Poğaçaya hilal şekli verip aralıklı olarak yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
40-45 dakika kadar poğaça hamurlarını fırın içinde dinlendirmeye alın. Dinlenmiş şerit poğaçaların üzerine yumurtanın sarısını sürüp 190-200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Leziz mi leziz yumuşacık kesik poğaça tüketilmeye hazır. Afiyet olsun.
Via: hayalimdekiyemekler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments