MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ - Sunumlarım

Column Left

12 Ocak 2015 Pazartesi

MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 – 1,5 su bardağı sarelle
Mısır gevreği
Aldığı kadar mısır nişastası
Mısır Gevrekli Kurabiye Yapılışı
Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini karıştırın.
Üzerine yumurtaları kırın ve yoğurun.
Karışımın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Hamur kıvamını bulana kadar mısır nişastası ekleyerek yoğurun.
Hamur kıvamına gelince cevizden az büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 10 dakika , en fazla 15 dk pişirin.
Henüz beyazken fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sarelleyi, azıcık sıvıyağ ekleyip ısıya dayanıklı bir kaseye alın ve su dolu tencerenin üzerine oturtun.
Benmari usulü eritin.
Soğuyan kurabiyeleri çikolataya batırın ve ufalanmış mısır gevreğine bulayın.
Bütün kurabiyelere aynı işlemi uygulayın ve buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Genişel Mutfağı'na Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments