Sponsorlu Bağlantılar
Elmalı Düğme Kurabiye Tarifi
125 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
İç Harcı İçin :
4 adet büyük boy elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2-1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Elmalı Düğme Kurabiye Yapılışı
Derin bir kaba tereyağı, sıvıyağı ve yumurtayı koyun.
Üzerine yoğurt, nişasta, şeker,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Elinizle iyice karıştırın.
Daha sonra unu azar azar ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Diğer yandan elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Geniş bir tavaya rendelenmiş elmaları koyun.
Üzerine şeker ve tarçını ekleyip,elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra cevizi ekleyip, karıştırın. Elmalı karışımı soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru hafif un serptiğiniz tezgahın üzerine koyun ve merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açın.
Su bardağı ile yuvarlaklar kesin. 1 parçanın ortasına elmalı harçtan koyun. Diğer parçanın ortasına bıçak ile artı şeklinde kesik atın. Kesik attığınız parçayı ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarına çatal yardımı ile hafifçe bastırın.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın ve üzerlerine puda şekeri döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Genişel Mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
125 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
İç Harcı İçin :
4 adet büyük boy elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2-1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Elmalı Düğme Kurabiye Yapılışı
Derin bir kaba tereyağı, sıvıyağı ve yumurtayı koyun.
Üzerine yoğurt, nişasta, şeker,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Elinizle iyice karıştırın.
Daha sonra unu azar azar ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Diğer yandan elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Geniş bir tavaya rendelenmiş elmaları koyun.
Üzerine şeker ve tarçını ekleyip,elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra cevizi ekleyip, karıştırın. Elmalı karışımı soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru hafif un serptiğiniz tezgahın üzerine koyun ve merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açın.
Su bardağı ile yuvarlaklar kesin. 1 parçanın ortasına elmalı harçtan koyun. Diğer parçanın ortasına bıçak ile artı şeklinde kesik atın. Kesik attığınız parçayı ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarına çatal yardımı ile hafifçe bastırın.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın ve üzerlerine puda şekeri döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Genişel Mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments