SUSAMLI KURABİYE - Sunumlarım

Column Left

12 Ocak 2015 Pazartesi

SUSAMLI KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Susamlı Kurabiye Tarifi
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 paket yumuşak margarin
3 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için :
1 yumurta akı
Susam
Susamlı Kurabiye Yapılışı
Margarin, sıvıyağ, su, sirke ve yumurta sarısını karıştırıyoruz.
Sonra un, kabartma tozu, şeker ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şeklini veriyoruz.
İsterseniz kalıplarla da şekil yapabilirsiniz.
Hazırladığınız kurabiyeleri önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
200 derece pişirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Genişel Mutfağı'na Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments