AKITMA - Sunumlarım

Column Left

4 Haziran 2015 Perşembe

AKITMA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

AKITMA
MALZEMELER
2yumurta
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
kıvamını ayarlamak için su
tuz
YAPILIŞI
Derin bir karıştırma kabına yumurtayı kırıp tel çırpıcıyla çırpalım.
Sütü ilave edelim.Unu ve tuzunu da ekleyip mikserle karıştıralım.
Pankek hamurundan biraz daha sulu olacak şekilde azar azar su ilave edelim.
➖Isıttığımız Teflon tavaya 1tatlı kaşığı sıvıyağ dökelim tavayı sallayarak her yeri yağlanmasını sağlayalım.
Hazırlamış olduğumuz akıtma hamurundan yarım kepçe dökelim.ve iyice yaydıralım.
Arada tavayı ileri geri yaparak yapışmasını engelleyelim.Bir spatula yardımıyla tersini çevirelim.
Yarım çay kaşığı kadar sıvıyağı tavanın kenarlarından gezdirelim.
Pişen akıtmayı servis tabağına alalım..
Not:Su eklediğimizde sade sütle yaptığımız krep hamurundan daha ince kreplerimiz olacaktır
İlk krebi pişirdikten sonra çok kalın bir krep olursa az su ilave edip krep hamurunun kıvamını ayarlayabilirsiniz
Biz senelerdir akıtmanın içine salça sürer,uç kısmına beyaz peynir koyar,rulo sarıp yeriz bence sizde deneyin..Tuğba Mutfakta'ya Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments