BİTTER ÇİKOLATALI BROWNİ KEK - Sunumlarım

Column Left

28 Haziran 2015 Pazar

BİTTER ÇİKOLATALI BROWNİ KEK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

BİTTER ÇİKOLATALI BROWNİ KEK
Malzemeler ;
4 yumurta
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket hazır bitter çikolata sos
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı fındık kırığı
Keki Islatmak İçin ;
1 su bardağı vişne suyu
Çikolatalı Sosu İçin ;
2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket bitter çikolata (80 gr)
Yapılışı ;
Yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpın.
Yumurtalı karışıma sıvıyağ ve süt ilave edip
çırpmaya devam edin. 2.resimdeki gibi ayrı bir kapta
un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve 1 paket hazır
çikolata sosunu ekleyip karıştırın. Unlu karışımı,
yumurtalı karışıma azar azar ekleyin. Yarım çay bardağı
fındık kırığına biraz un ekleyip karıştırıp, hamura ekleyip
kaşıkla karıştırın. Büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayıp
kek hamurunu borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 C fırında
pişirin. (isterseniz muffin kalıplarına da koyabilirsiniz.)
Kekiniz pişerken sizde çikolata sosunu hazırlayın
Sos için gerekli malzemeleri bir tencereye boşaltıp,
kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca
ocağın altını kapatıp, bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak
eritin. Kabuk bağlamaması için arada karıştırarak soğutun.
3.resimdeki gibi, pişen kekinizi fırından çıkarıp, 5 dakika
kadar bekletip vişne suyunu her yerine gelecek şekilde ıslatın.
4.resimdeki gibi hazırlamış olduğunuz sosu da her yerine
gelecek şekilde döküp ister toz antep fıstığı yada
hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
(Muffin kalıpların da yapacaksanız sosa batırıp
istediğiniz şekilde de süsleyebilirsiniz.)
Hazır çikolata sosla nasıl olur demeyin, muhteşem bir kek
oluyor hanımlar, test ettik onayladık veee tavsiye ediyorum..
Tarifi bizimle paylaşan Beyhan'ın Mutfağı'na Teşekkürler :)


Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments