Havuçlu Kareler
Malzemeler:
10 adet havuc
1 su bardagı şeker
1 su bardagı süt
5 çorba kasığı nişasta
1 çay kasığı tarcın
10 adet havuc
1 su bardagı şeker
1 su bardagı süt
5 çorba kasığı nişasta
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı iri çekilmis ceviz1 çay kasığı tarcın
Üzeri İcin: hindistancevizi
Hazırlanısı:
Havucların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir kasede süt ve nisastayı karıstırıp havuc ve sekerle birlikte tencereye koyup altı kısık sekilde suyunu ekene kadar ara ara karıstırarak (dibi tutmasın diye) pisirip ocaktan alıp ceviz ve tarcını ekleyip karıstırın. Tabanı su ile ıslatılmıs küçük kare borcama döküp üzerini kasık ile düzleyin. Ilıyınca buz dolabın da 3-4 saat bekletip istediginiz büyüklükte kareler kesin. Kestiginiz karelerin her tarafını hindistan cevizine bulayıp istediginiz zaman servis yapın.
Afıyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments