Sponsorlu Bağlantılar
Annemin Taş Gibi Tutan Tava Yoğurdu
3 litre süt
Sütü ısıtalım, derin bir fırın kabına boşaltalım..
Isıyı ayarlamak için serce parmagımızı süte batıralım 7. 8 saniye ısısına dayanabiliyorsa mayalanma kıvamına gelmiş demektir..
1 yemek kasıgı yogurdun içine 1 2 kasık sütten ekleyip karıstıralım.Sonra süte döküp mayayı yayalım
(çok karıstırmayalım)Mayalanması için fırının içine koyalım ve kapagını kapatalım..
Sütün üzeri fırında acık olacak
Fırın çalışmayacak ve soguk olacak..( fırının ısısı sabit oldugu için fırına koyuyoruz)
6 - 8 saat sonuna fırından alıp dolaba koyabiliriz.1 gun hiç dokunmayın.ertesi gün yogordunuz hazır.Afiyet olsun...Tarifi için @lezzeti_ask 'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
3 litre süt
Sütü ısıtalım, derin bir fırın kabına boşaltalım..
Isıyı ayarlamak için serce parmagımızı süte batıralım 7. 8 saniye ısısına dayanabiliyorsa mayalanma kıvamına gelmiş demektir..
1 yemek kasıgı yogurdun içine 1 2 kasık sütten ekleyip karıstıralım.Sonra süte döküp mayayı yayalım
(çok karıstırmayalım)Mayalanması için fırının içine koyalım ve kapagını kapatalım..
Sütün üzeri fırında acık olacak
Fırın çalışmayacak ve soguk olacak..( fırının ısısı sabit oldugu için fırına koyuyoruz)
6 - 8 saat sonuna fırından alıp dolaba koyabiliriz.1 gun hiç dokunmayın.ertesi gün yogordunuz hazır.Afiyet olsun...Tarifi için @lezzeti_ask 'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments