KOLAY EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR - Sunumlarım

Column Left

25 Mayıs 2019 Cumartesi

KOLAY EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KOLAY AÇMA EV BAKLAVASI Buyrun Malzemeler 👇 (150 ml Çay bardağı kullandim) 💙1 yumurta 💙1 çay bardağı Süt 💙1 çay bardağı Yoğurt 💙1 çay bardağı Sıvıyağ 💙1 çay bardağı ılık Su 💙1 çay kaşığı limon suyu 💙yarım çay kaşığı Kabartmatozu 💙bir fiske Tuz 💙8/9 çay bardağı Un(yumuşak bir hamur olucak lütfen dikkatli ekleyin) 💙ŞERBETİ :1 kg Şeker, 1 litre Su, çeyrek limon, birlikte yaklaşık 7/8 dakika kaynatılıp soğumaya birakilicak 💙AÇMAK İÇİN 4 yemek kaşığı Nişasta 1 yemek kaşığı Un birlikte karıştırılıp elenerek kullanılicak❣ 💙Yüzeyi icin:250 gr Tereyağ






TARIFI:Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kasenize alıp iyice karıştırın daha sonra unu dikkatli bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin❣(Normalde 20 beze yeterlidir fakat ben 22 beze alıp 2 alt yufkalari 5 beze 2 üst yufkalari 6 beze olarak acmistim)20 beze alıp strejfolie geçirip en az 2 saat dinlenmeye bırakın (akşamdan yoğurup sabah yapabilirsiniz daha güzel olur 👌)Dinlenmiş bezeleri bol nişasta serperek tabak büyüklüğünde açıp her kata bol nişasta serperek 5 kat üst üste dizin❣şimdi hepsini birden acabildiginiz kadar acın hamur muazzam bir hanurdur kolay acilir👍Tepsinize keserek dizip alt tabandaki düz yufkayı kenara ayırın (yuzeyine serilmek üzere )ceviz serpip tekrar 5 bezenizi aynı işlemle açıp Tepsinize serin düz taban yufkayı yine en üste serilip baklavanızi dilimleyip sıcak tereyağ gezdirebilirsiniz❣önceden ısınmış 180 der fırında 50/60 dakika yavaşça pişirin ❣Kızarmış Baklavaniz fırından ciktiktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti dokebilirsiniz ❣Kolay Açma Baklavaniz çıtır çıtır dokusu nefis lezzeti ile Servise hazırdır .
Ellerinize sağlık::.instagram.com/masmavi3_mutfakta
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments