Kurutulmuş Meyvelerin Zararları - Sunumlarım

Column Left

9 Kasım 2019 Cumartesi

Kurutulmuş Meyvelerin Zararları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kurutulmuş Meyveler Sağlıklı Koşullarda Kurutulmadığında Faydasından Çok Zarara Yol Açabiliyor
Kuru incir oldukça faydalı ve lezzetli bir yiyecektir. Hem direk olarak tüketildiği gibi hemde tatlılarda hoşaflarda ve reçellerde olmak üzere çeşitli kullanım alanlarına sahip. Bu kadar faydalı ve lezzetli olmasına rağmen doğru kurutma şartları uygulanmadığında büyük bir tehlike saçıyor.
Sıvı Peroksitli Kuru İncir
Türkiye’de Aydın incir yetiştiriciliği bakımından ilk sırada yer alıyor. İncir üreten yüzlerce tesis barındırıyor. Fakat incirler bozulmasını ve kurtlanmasını önlemek için çeşitli işlemlerden geçiriliyor.
İlk olarak mor ışıktan geçirilen incirler aralarında bozuk ve hastalıklı olanlar ayrılıyor. Ardından sıvı peroksit adı verilen bir likide batırılıyor. Sıvı peroksit ne olduğu hala bilinemeyen renk açıcı bir madde. Zaten inciri güneşin altına koyduğunuzda renginin esmer olduğunu göreceksiniz. Kuruyemişçilerde ve marketlerde satılan açık renkli tertemiz incilerden uzak durmalısınız.
Sıvı perokside batırma işlemi yapan işçilerin sıklıkla solunum yolları rahatsızlığı çektiği, ağır zehirlenme belirtileri ile hastanelik oldukları görülmektedir. Fakat konunun üstü bir şekilde kapatılmaktadır.
Çekirdeksiz Üzüm
Özellikle Manisa, Alaşehir, Sarıgöl, Yenice ve Denizli bölgelerinde yetiştirilen üzüm cinsleri kurutularak değerlendiriliyor. Burada kurutulan üzümlerin %70’i ihraacattan %30’u iç piyasada alıcı buluyor. Yurtdışına gönderilen üzümler son derece standartlara uygun olarak üretilip kurutuluyor.
Eğer standartlara uygun olmazsa gümrükten geri dönüyor. Gümrükten geri dönenler tabi ki iç pazarda değerlendiriliyor. Yurt dışına çıkamayan ikinci, üçüncü, dördüncü kalitede ki üzümler üreticiler tarafından allanıp pullanıp iç pazarda yerini alıyor.
Peki bu allama pullama işlemi nasıl oluyor? Üzüm yağı diye bir icatları var. Palmiye yağı ile karınca ilacı karışımı bir ilaç. Bu karışım hem üzümleri parlatıyor hemde karıncalarda koruyor.
Diğer bir yöntem ise bildiğini mazota bulama yöntemi. Mazotun üzümleri parlatıcı özelliği var. Aynı zamanda karıncalardan da koruyor.
Sağlıklı diye çocuklarımıza yedirdiğimiz kuru meyvelerin kurutma yöntemleri oldukça önemli. Üzüm ve incir alırken görünüşlerinin güzel olmasından çok nasıl kurutulduğunu araştırmanızı tavsiye ederiz.








Vücuttaki İltihapları Yok Eden Besinler
 Anasayfa Alternatif Tıp Vücuttaki İltihapları Yok Eden Besinler







İltihapları Vücuttan Atan Besinler
Diyetisyen Şebnem Kandıralı besinlerin içerisinde ki antioksidanların vücudu serbest radikallere karşı koruduğunu ve vücutta oluşan iltihapların en aza indirilmesinde yardımcı olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
1 -Keten tohumu yağı:
Omega-3 ve omega- 6 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega-3 yağ asidinin inflamasyonu azaltıcı etkisi vardır. 2001’de yapılan bir araştırmada lignanların prostat kanseri hücrelerinin büyümesini yavaşlattığı görülmüştür.
2 -Brokoli:
2010 yılında yapılan çalışmada brokolinin içerisinde bulunan kaempferolün vücutta alerji oluşumuna neden olan maddelerin etkisini azalttığını göstermiştir. Brokoli belirgin miktarda iyi bilinen bir antiinflamatuar olan omega-3 yağ asidi de içerir.
3 -Sarımsak:
İltihap azaltmaya yardımcıdır. 2012 yılında yapılan bir çalışmada sarımsağın bağırsak hastalıklarının sebeplerinden olan Campylobacter bakterisi ile mücadele eden iki antibiyotikten 100 kat daha etkili olduğu görülmüştür.
4 -Zencefil:
İltihabı azaltır ve kan şekerini düzenler. Zencefil çayı bir diyete ilave edilebilecek önemli bir besindir. 2012 yılında yayınlanan bir çalışmada zencefil ve ağrı kesiciler karşılaştırılmış ve zencefilin ağrıyı azaltmada ağrı kesicilere göre çok daha etkili olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
5 -Soğan:
Vücudun iltihaplarla mücadelesine yardımcı olan güçlü bir antioksidandır. Solunum yollarını uyararak balgamı söktürücü etkisi vardır. Soğan kanıtlanmış antioksidan içeren bir besindir, özellikle 2010 yılında yapılan bir araştırmada kolon kanserini tedavi etmeye yardımcı olduğu saptanmıştır.
6 -Yeşil çay:
Çok sayıda anti inflamatuar flavonoid içermektedir. 2002 yılında yapılan bir çalışmada en bol kateşin bulunan yeşil çayın meme kanseri gelişme riskini \%22, prostat kanseri gelişme riskini\%48, kolorektal kanser gelişme riskini de % 57 azalttığı saptanmıştır.
7 -Pancar:
Kırmızı renkli güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Aynı zamanda iltihapları azaltan etkisi olan bir besindir. Kan basıncını düşürerek, enerjinizi artırır. 2008 yılında yapılan bir çalışmada 500 ml pancar suyunun kan basıncını 10.4/8 mm düşürdüğü gözlemlenmiştir. Ayrıca nigrat bakımından da zengin olan pancar suyu enerjiyi artırmada önemli rol oynar.
8 -Yaban mersini:
2011 yılında yapılan bir çalışmada beyin sağlığı açısından oldukça önemli olduğu görülmüştür.
9 -Sızma Zeytinyağ:
Zeytinyağının kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. İltihaplarla mücadele eden polifenoller bakımından zengindir.
10 -Zerdeçal:
Yapılan araştırmalara göre zerdeçal’ın iltihapları yok eden ilaçlardan daha etkili olduğu görülmüştür.
11 -Ispanak:
Besin yoğunluğu yüksek olan sebzelerdendir. Hücre hasarına karşı koruyan iltihap önleyici bileşenler içerir.
12 -Yosun:
Kompleks karbonhidratlar içerir, iltihabı azaltır. Süte göre 14 kat daha fazla kalsiyum içerir.

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments