EVDE LOR YAPIMI (RİCOTTA) - Sunumlarım

Column Left

5 Haziran 2015 Cuma

EVDE LOR YAPIMI (RİCOTTA)

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

EVDE LOR YAPIMI (RİCOTTA)
MALZEMELER
2,5 litre süt
1 su bardağı yoğurt
1 limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Sütü ocağa alın, kaynamaya başladığı anda, içine  yoğurt ve limon suyunu ekleyin.Böylece sütün kesilmesini sağlayacağız.
Kestirdiğimiz süt bu hale geliyor.
Süt bu şekilde topaklar haline geldiğinde bir süzgecin içine temiz bir bez koyup süzelim.
İsterseniz bu şekilde lor olarak kullanabilirsiniz.
Üzerine bir ağırlık koyup bir kaç saat bekleyip iyice suyu süzüldüğünde ise peynir şeklinde tüketebilirsiniz.
Taze peynir olduğu için çok fazla dayanmaz, 3-4 içinde tüketin. İsterseniz derin dondurucuda daha uzun süre saklayabilirsiniz.
Hazırladığınız lordan kurabiye yapabilir, omlete katabilir ya da kahvaltıda zeytinyağı ve kekikle tatlandırarak tüketebilirsiniz.
Bu arada süzdüğünüz suyu sakın dökmeyin.Peynir altı suyu olarak bilinen bu su çok besleyici, çorbalara katabilir ya da hamur işlerinde kullanabilirsiniz.Herkese afiyet olsun...Gizemli Tatlar'a Teşekkürler





Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments