Sponsorlu Bağlantılar
Kuşburnu Çayı ve Faydaları
Malzemeler:
1 kg. kurutulmuş kuşburnu meyvesi
2 kg. su
İsteğe göre tarçın
İsteğe göre bal
Hazırlanışı:
Kuşburnu meyvelerini iyice yıkayıp tencereye alın.(Ben Redmond Multicooker kullandım.)
Üzerine sıcak suyu ekleyip haşlayın.
Rengi koyulaşıp,meyveler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Kuşburnu çayı bekleyince vitaminini kaybetmediğinden, hazırlayıp 2-3 gün boyunca tüketebilirsiniz.
Yarım ölçü şeklinde hazırlayarak daha kısa sürede tüketmeniz de mümkün. :)
Kuşburnu Çayının Faydaları ;
C vitamini ve antioksidan kaynağıdır.
Bağışıklık sistemini destekler.
Soğuk algınlığı ve nezleden korur.
Boğaz ağrısı ve burun akıntısını giderir, ateş düşürür.
Viral enfeksiyonlara iyi gelir.
Mide asiditesini azaltır, bağırsak spazmını giderir.
Sinir yorgunluğuna iyi gelir ve depresyon belirtilerini azaltır.
Cilt temizleyici ve nemlendirici özelliği vardır.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments