Sponsorlu Bağlantılar
Mandalina Soslu Kup
Malzemeler :
1 paket burcak bisküvi
Mandalina sosu:
400 ml mandalina suyu (sıkılıp,süzülmüs)
1 dolu yemek kasıgı nisasta
2 yemek kasıgı toz seker
1 paket burcak bisküvi
Mandalina sosu:
400 ml mandalina suyu (sıkılıp,süzülmüs)
1 dolu yemek kasıgı nisasta
2 yemek kasıgı toz seker
Muhallebi İcin:
1 litre süt
3 yemek kasıgı un
1 yemek kasıgı nisasta
1 su bardagı toz seker
1 paket vanilya
1 litre süt
3 yemek kasıgı un
1 yemek kasıgı nisasta
1 su bardagı toz seker
1 paket vanilya
Yapılısı:
Mandalina suyu,nisasta ve toz sekeri bir tencerede karıstırın.Ocaga alıp 2-3 dakika kaynatın.Bir kenarda arada karıstırarak sogumaya bırakın.
Muhallebi icin vanilya haric tüm malzemeleri bir tencereye alıp ocaga alın.Sürekli karıstırarak pisirin.Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Ilınana kadar bir kenarda bekletın.Bir cırpıcı veya robotla iyıce cırpın. Biskuviyi robottan gecırin. Kupların tabanına birer kasık bisküvili karısımdan yayın.Üzerine muhallebiden bosaltıp on dakıka kadar bolapta bekletın.(kendini tutması icın)Daha sonra mandalına sosunu da üzerine gezdirin.2-3 saat kadar bolapta bekletip servis edin.
Mandalina suyu,nisasta ve toz sekeri bir tencerede karıstırın.Ocaga alıp 2-3 dakika kaynatın.Bir kenarda arada karıstırarak sogumaya bırakın.
Muhallebi icin vanilya haric tüm malzemeleri bir tencereye alıp ocaga alın.Sürekli karıstırarak pisirin.Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Ilınana kadar bir kenarda bekletın.Bir cırpıcı veya robotla iyıce cırpın. Biskuviyi robottan gecırin. Kupların tabanına birer kasık bisküvili karısımdan yayın.Üzerine muhallebiden bosaltıp on dakıka kadar bolapta bekletın.(kendini tutması icın)Daha sonra mandalına sosunu da üzerine gezdirin.2-3 saat kadar bolapta bekletip servis edin.
Not: Mandalinaların tatları degisken oldugu icın seker ayarını kendinıze göre ayarlayın.Bu tatlıyı aynı zamanda düz bır tepside de yapabilirsiniz.Bu ölcülerle yaklasık 12 adet kup cıkıyor.
Afıyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments